Historiskt bra start för Örebro – vann igen

Örebro har tagit tolv poäng av tolv möjliga i SHL. Arkivbild.
Örebro har tagit tolv poäng av tolv möjliga i SHL. Arkivbild.
IshockeyTT

6–4 hemma mot Linköping och fjärde raka segern i SHL.

Örebro gör sin bästa säsongsstart någonsin.

Det ser väldigt bra ut, säger målskytten Linus Öberg till C More.

Annons

Annons

Nej, det går inte att klaga på SHL-inledningen i Närke. De 50 supportrarna på Behrn arenas läktare – som faktiskt skapade ett imponerande tryck det begränsade publikinsläppet till trots – kunde inte annat än njuta när Örebro tog ytterligare en trepoängare mot Linköping.

Det kroatiska succéförvärvet Borna Rendulic visade vägen redan 2.39 in i den första perioden när han stenhårt tryckte upp pucken i krysset i powerplay.

I den andra perioden utökade Ludvig Rensfeldt till 2–0, och även om Jonas Holös stack emellan med en reducering till 1–2 fanns det stor förbättringspotential i bortalaget.

"Hänger inte med"

Vi gör för mycket enkla misstag. De (Örebro) åker mer än oss, är på rätt plats och gör rätt saker. Det känns som att vi inte hänger med, sade målskytten Holös till C More i periodvilan.

Innan mittakten var över hade Örebro både gjort 3–1 genom Robin Salo och 4–1 genom Linus Öberg.

Vi har bra fart och bra passningsspel. Det känns som vi är jobbiga att möta för Linköping i dag, säger Ludvig Rensfeldt till C More.

Tack vare mål av Marcus Ljungh, Broc Little och Patrik Lundh undvek Linköping att förlora med stora siffror. Säsongens två första fullträffar från Mathias Bromé, varav en i tom kasse, såg dock till att Örebro tog fjärde raka segern.

Annons

Annons

"Tävlar mest"

Vi gör mycket mål och är effektiva. Gör man sex mål ska man vinna en hockeymatch, summerar Linus Öberg som nu är uppe på fem mål den här säsongen.

Sedan Örebro etablerade sig i svensk hockeys högsta serie 2013 har laget aldrig inlett en säsong bättre. På frågan om vad som ligger bakom pangstarten säger Öberg så här:

Det handlar om att vara redo, tror jag. Vi jobbar mycket med det i varje träning, att vara redo för att tävla där ute. Den som tävlar mest vinner hockeymatcher.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons