A-
A+

Hockeykritik trots publikfest: "Känns konstigt"

Folkligt, festligt och fullsatt. Malmö kommer att fylla hemmaarenan i mötet med Växjö på torsdag när publiktaket slopas. Arkivbild.
Folkligt, festligt och fullsatt. Malmö kommer att fylla hemmaarenan i mötet med Växjö på torsdag när publiktaket slopas. Arkivbild.
IshockeyTT

Malmö fyller arenan och folkfest väntar när publiktaket slopas.

Men SHL-klubbens vd, förre spelarprofilen Patrik Sylvegård, hade hellre sett en modell med vaccinpass.

Det hade varit säkert för alla. Om jag som är fullvaccinerad sitter bredvid någon som inte är det, det känns konstigt, säger han.

Annons

Annons

Malmö arena ser på förhand ut att vara stället att vara på – om man gillar folkfest – när SHL på torsdag kväll för första gången på drygt 18 månader spelar utan publikbegränsningar.

Allt pekar på fullsatt, runt 12 000 åskådare, när serietrean Malmö tar emot förra säsongens mästarlag och nuvarande tabelltvåan Växjö.

Det ser också ut att bli fullsatt, drygt 8 000 åskådare, när Djurgården tar emot Leksand, däremot verkar inte publikmagneten Frölunda fylla Scandinavium i mötet med Örebro.

"Känns magiskt"

Malmö har reat ut biljetterna, för 50 kronor styck, dels som en gest för att tacka sina supportrar för stödet under pandemin, dels för att inleda jubileumssäsongen då klubben i februari fyller 50 år.

Det känns magiskt. De här matcherna vi har spelat inför 2 500 åskådare har också varit en enorm skillnad. Det är jättekul för alla. Det märks att folk skriker efter att få uppleva saker tillsammans, jag tror den här ensamheten och att man inte får umgås inte har varit bra för folk, säger Sylvegård.

Rent säkerhetsmässigt hade dock Malmös vd och sportchef helst sett att vaccinpass införts, något som SHL och svensk ishockey lobbat för.

Den frågan jobbar regeringen fortfarande med, men när nu publiktaket lyfts bort blir det aktuellt först om en ny coronavåg slår till och begränsningar måste införas på nytt.

Annons

Annons

Avvaktande i Skellefteå

Att Malmö som klubb skulle införa egna begränsningar har inte varit aktuellt.

Det är jättesvårt för oss att ta ställning till. Är det fritt så är det. Däremot ska vi göra allt för att få det så säkert som möjligt, undvika köbildningar och så. Vi har en stor arena med stor foajé och många ingångar, säger Sylvegård.

Han säger att klubben inte har märkt av någon oro hos supportrarna för att trängas med andra igen.

Den känslan finns dock i Skellefteå, där hemmamötet med Färjestad på torsdag inte ser ut att dra fullt hus.

Jag tror inte man bara drar i gång och plötsligt förväntar sig att ha utsålt. Jag tror det kommer att bli hyfsat med folk, men de som tror att det blir fullsatt kan glömma det, säger klubbdirektören Per-Anders Israelsson.
Det är bara att titta på vad som hänt med Lidingöloppet och hur det ser ut på Arlanda, det är klart att en del människor fortfarande är oroade, säger han om det faktum att löparklassikern hade 15 000 färre deltagare, hälften av ett normalt år, och att Arlanda flygplats fortfarande bara har en av fyra terminaler öppna.

Även i Skellefteå försöker man göra det så säkert som möjligt för åskådarna.

Vi har rejält med entréer, sedan är det handsprit och så vidare. Samtidigt har man ju tagit bort avståndsreglerna, så det är en ny verklighet där ute.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.