A-
A+

Högt biljettryck när Disneyland öppnar igen

Många gäster kom uppklädda och med 'Musse Pigg'-öron på huvudet när Disneyland i Kalifornien slog upp sina portar igen på fredagen efter att ha tvingats hålla stängt i över ett år på grund av pandemin.
Många gäster kom uppklädda och med "Musse Pigg"-öron på huvudet när Disneyland i Kalifornien slog upp sina portar igen på fredagen efter att ha tvingats hålla stängt i över ett år på grund av pandemin.
NöjeTT-AFP

Annons

Annons

Annons

Annons

För lite mer än ett år sedan tvingades Disneyland i Kalifornien att bomma igen på obestämd framtid på grund av pandemin.

På fredagen, efter lite mer än 400 dagar, kunde besökarna äntligen återvända till världens näst mest besökta nöjesfält när den berömda temaparken öppnade igen.

Iklädda "Musse Pigg"-öron – och obligatoriskt munskydd – strömmade exalterade besökare in under morgonen och möttes av vinkande personal.

Den mest fantastiska känslan någonsin, säger Momi Young Wilkins, som tagit med sina barn öppningsdagen.

Parken har för närvarande en begränsning på 25 procents besökskapacitet. Det är bara boende i Kalifornien med förbokade biljetter som släpps in. På fredagen var det mer eller mindre slutsålt sju veckor framåt.

Parken hade planerat att öppna 17 juli i fjol, men efter det att ett protestbrev skickats till Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, undertecknat av 17 000 anställda, lades öppnandet på is.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr