Holmqvists tunga runda – rasade i British Open

Daniela Holmqvist har tappat sin ledning i British Open.
Daniela Holmqvist har tappat sin ledning i British Open.
GolfTT

Från att vara bäst av alla till att nu vara nio slag från ledning.

Daniela Holmqvist hade en tung tredje runda i British Open, rasade ner till delad 19:e plats och är nu inte ens bästa svenska i startfältet.

Annons

Annons

Med sin 270:e-plats på LPGA-rankningen var det en stor överraskning när Daniela Holmqvist klev av den andra rundan av British Open i ensam ledning på skotska Royal Toon.

Svenskan var ett slag före jagande duon Austin Ernst, från USA, och tyskan Sophia Popov – men den tredje rundan var dessvärre inte lika framgångsrik.

32-åringen inledde förvisso stabilt med sju raka par på den svårspelade och blåsiga banan, men på det åttonde hålet började det hacka i maskineriet. Holmqvist drog på sig dagens första bogey och noterades för ytterligare tre på raken på hål 10–12.

Svackan blev kostsam och gjorde att hon rasade på resultatlistan. Holmqvist gick runt på 77 slag, +5 för dagen, vilket innebär att den förstaplats hon hade när hon vaknade i morse har förvandlats till en 19:e-placering som hon bland annat delar med Anna Nordqvist.

Leder gör Sophia Popov som gick runt på en imponerande 67-runda och leder därmed med tre slag före Minjee Lee, Australien, och Jasmine Suwannapura, Thailand.

När det kommer till övriga svenskor är Pernilla Lindberg delad 57:a (+11), Camilla Lennarth delad 71:a (+16) och Johanna Gustavsson 74:a (+19).

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons