A-
A+

Hon är "Idol"-juryns nya medlem

Katia Mosally är ny medlem i 'Idol'-juryn efter Nikki Amini.
Katia Mosally är ny medlem i "Idol"-juryn efter Nikki Amini.
TvTT

En bit av musikmeckat Los Angeles tar plats i "Idol" i år. Katia Mosally från den amerikanska skivbolagsjätten Capitol Records är ny medlem i juryn.

Annons

Annons

Annons

Annons

Katia Mosally har jobbat med internationella storheter som Ariana Grande och Billie Eilish.
Katia Mosally har jobbat med internationella storheter som Ariana Grande och Billie Eilish.

Det blir Katia Mosally som ersätter Nikki Amini i "Idol"-juryn när TV4:s talangjakt drar i gång i slutet av sommaren. Hon pausar sitt jobb som marknadsföringsansvarig vid amerikanska Capitol Records för att leta efter nästa nya svenska stjärna.

Det känns jättebra att komma hem och uppleva Sverige igen. Och musikbranschen här har förändrats – det märks att folk är hungrigare och mer taggade på att lyckas, och det behövs eftersom branschen hårdnat, säger Mosally till TT.

Katia Mosally har en internationell skivbolagskarriär i ryggen och har bland annat jobbat med superstjärnor som Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Liam Payne, Niall Horan och Katy Perry. I Sverige har hon bland annat varit en del av teamet bakom gruppen FO&O, tidigare The Fooo.

I "Idol" hoppas Mosally inte bara hitta talang och bra röster. Hon framhåller att hon letar efter artister som ger allt av sig själva, som kommer med något unikt och personligt och som kämpar.

Jag söker efter någon som har internationell potential. Man ska inte bara kunna sjunga, man måste ha en personlighet, energi, och man ska märkas när man kommer in i rummet. De som lyckas är de som ger 150 procent. Jag har sagt det massor av gånger, men: "hard work beats talent".

Säsongspremiären av "Idol" sänds den 23 augusti på TV4 och TV4 Play.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!