A-
A+

Hon dödade sin kidnappare – döms ändå

Domen skylls på praxis från Iowas högsta domstol. Arkivbild.
Domen skylls på praxis från Iowas högsta domstol. Arkivbild.
USATT-AP

En tonårstjej i Iowa, USA, utsattes för trafficking och flera våldtäkter. Efter att ha dödat sin plågoande har hon nu dömts till fem års villkorligt fängelse och att betala hans släkt motsvarande drygt 1,6 miljoner kronor.

Annons

Annons

I hopp om att slippa åtal för mord erkände tonåringen förra året sig skyldig till mildare åtalspunkter, efter att 15 år gammal 2020 ha huggit ihjäl en 37-årig man som ska ha hållit henne fången och tvingat henne till prostitution.

Hon riskerade sammanlagt upp till 20 års fängelse. Om hon bryter mot den villkorliga dom hon nu dömts till kan hon behöva avtjäna det fulla fängelsestraffet.

Vad gäller skadeståndet på 150 000 dollar säger domaren som utdömt straffet att "rätten inte har något annat val" än att kräva att hon ersätter den mördade mannens familj ekonomiskt, enligt tidigare domslut från Högsta domstolen i Iowa.

Varken polis eller åklagare har bestridit faktumet att tonåringen utsatts för sexuella övergrepp och människohandel. Flera delstater i USA ger traffickingoffer viss undantagsrätt, men Iowa är inte en av dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.