A-
A+

Hon får P2:s utmärkelse Klassiska artisten

28-åriga operasångerskan Johanna Wallroth får utmärkelsen Klassiska artisten i P2. Pressbild.
28-åriga operasångerskan Johanna Wallroth får utmärkelsen Klassiska artisten i P2. Pressbild.
MusikTT

Annons

Annons

Operasångerskan Johanna Wallroth är årets Klassiska artisten i P2, meddelar Sveriges Radio.

28-åringen från Stockholm är en av Sveriges mest uppmärksammade sångerskor på den internationella operascenen. Hon är flitigt anlitad av Europas största konsert- och operahus. I höstas var hon därtill solist under Sveriges Radios Symfoniorkesters tio dagar långa turné i Europa.

P2:s utmärkelse ger Johanna Wallroth förmånen att under två säsonger vara solist med Sveriges Radios Symfoniorkester. Fram till och med 2024 kommer hon att medverka i ett flertal konserter i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Dessutom kommer P2 att sända flera av hennes framträdanden från andra platser i Sverige och utomlands.

"Det här är något som jag inte har vågat drömma om och jag blev så glad när jag fick frågan. Det är en stor ära och en lyx att få utvecklas i ett nära samarbete med Sveriges Radios Symfoniorkester", säger Johanna Wallroth i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen lanserades som koncept 2020 och gick då till violinisten Johan Dalene. Klassiska artisten i P2 utses av Sveriges Radio P2 och Berwaldhallen och delas ut till en ung och lovande klassisk musiker.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.