Hotell rundar spritstoppet med rumsservice

Hotellbaren i Göteborg kom på att det gick att kringgå alkoholstoppet genom att erbjuda efterfester på hotellrum. Arkivbild.
Hotellbaren i Göteborg kom på att det gick att kringgå alkoholstoppet genom att erbjuda efterfester på hotellrum. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Ett hotell i Göteborg ser inga problem med att locka kunder att kunna efterfesta efter alkoholstoppet genom att erbjuda dem rumsservice. – Vi gör det vi kan för att överleva, säger barchefen till Göteborgs-Posten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vi följer de regler som finns. Man hyr rummet, om man väljer att bjuda med sig sina kompisar är det upp till gästerna. De som inte sover kvar går hem senast klockan 01. Om vi kan hyra ut ett rum är det guld värt för oss, säger hotellets vd till Göteborgs-Posten och hänvisar till hotellbranschens ekonomiska problem.

Hotellet började marknadsföra efterfesterna i slutet av november sedan regeringen infört alkoholstopp klockan 22 på krogar och barer, senare ändrat till klockan 20.

Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götaland, uppskattar inte initiativet:

Det finns alltid möjligheter att gå runt saker och hitta kryphål. Men man bör tänka på varför reglerna har införts, för att minska risken att smitta varandra.

Tidningen frågar barchefen om erbjudandena är i lagens anda.

Är det moraliskt rätt? Alltså, är det moraliskt rätt att sänka en hel verksamhet så som alla regler gör mot oss?
Jag vet bara att vi gör det vi kan för att överleva, svarar barchefen.

I jul är hotellet stängt. Marknadsföringen kommer "troligen inte” att återupptas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons