A-
A+

Hotellen går fortsatt framåt efter pandemin

Hotel Diplomat och Hotel Esplanade på Strandvägen i Stockholm. Arkivbild
Hotel Diplomat och Hotel Esplanade på Strandvägen i Stockholm. Arkivbild
EkonomiTT

Hotellbranschen visar högre intäkter för maj månad i år jämfört med före pandemin – men i Stockholm sjönk nivåerna något, visar siffror från Stockholms handelskammare.

Annons

Annons

Intäkterna för svenska hotell var 5 procent högre under maj i år jämfört med samma månad 2019, året innan pandemin bröt ut. För Stockholms del gick siffrorna dock ned med 7 procent under samma period.

"Landets hotell går bra och samlar kraft inför sommaren. Intäkterna ökar som en följd av en större andel uthyrda rum och högre rumspriser. Att hotellen dippade i Stockholm är delvis en följd av avsaknaden av utländska turister som huvudstadens hotell är mer beroende av", kommenterar Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

De totala logiintäkterna i hela landet under maj 2022 var 2 325 miljoner kronor. Detta kan jämföras med endast 674 miljoner kronor i maj 2021, och 354 miljoner i maj 2020.

I Stockholm drog hotellen in 909 miljoner kronor vilket trots allt är en ökning med över 400 procent jämfört med i fjol, även om man inte befinner sig på 2019 års nivåer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.