A-
A+

Hovrätten nekar Arklöv tidsbestämt straff

Jackie Arklöv och hans två kumpaner rånade en bank i Kisa 1999. Under rånarnas flykt sköts två poliser till döds. Arkivbild.
Jackie Arklöv och hans två kumpaner rånade en bank i Kisa 1999. Under rånarnas flykt sköts två poliser till döds. Arkivbild.
BrottTT

Jackie Arklöv som dömdes för polismorden i Malexander 1999 får återigen avslag på sin ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt.

Annons

Annons

Den här gången är det Göta hovrätt som fastställer tingsrättens beslut från i höstas.

Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning att det fortfarande finns "en konkret och beaktansvärd risk för att Jackie Arklöv återfaller i brottslighet av allvarligt slag".

Tingsrättens beslut står därför fast, skriver hovrätten i beslutet.

Jackie Arklöv dömdes den 7 juni 2000 till livstids fängelse av Göta hovrätt för mord på två poliser i Malexander, försök till mord, grovt rån i tre fall och försök till grovt rån.

2001 erkände han att det var han som sköt ihjäl de två poliserna i Malexander.

I december 2006 dömdes Arklöv av Stockholms tingsrätt även för grovt folkrättsbrott, för gärningar han begick 1993 i den väpnade konflikten i Bosnien-Hercegovina. Tingsrätten förordnade att det tidigare utdömda livstidsstraffet även skulle avse dessa brott.

Andreas Axelsson och Tony Olsson (numera Tony Byström), som också dömdes för morden på de två poliserna i Malexander, har tidigare fått sina livstidsstraff tidsbestämda till 35 års fängelse. De kan därmed bli villkorligt frigivna 2023, när de avtjänat två tredjedelar av straffet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!