Hümmets succé: "Jätteskönt att ge tillbaka"

Deniz Hümmet efter ett av sina tre mål i 4–3-segern mot IFK Norrköping.
Deniz Hümmet efter ett av sina tre mål i 4–3-segern mot IFK Norrköping.
FotbollTT

Deniz Hümmet fullbordade sitt hattrick när han avgjorde och satte punkt för sitt målkalas på stopptid i en sagolik debut. 

Och Örebro besegrade rivalen Norrköping med 4–3 hemma på Behrn arena.   

Alla grabbarna skrev på matchbollen där inne (i omklädningsrummet). Nu tar jag med mig den hem. Det här kommer vara något som jag tar med mig hela livet, säger ÖSK:s succéförvärv. 

Annons

Annons

Örebro hade bara tagit fyra poäng på de sju senaste matcherna – läget gjorde att klubben plockade in tre spelare på lån under den sista dagen av övergångsfönstret. Inför mötet med IFK Norrköping gick Elfsborgsförvärvet Deniz Hümmet direkt in i Örebros startelva, den finske landslagsanfallaren Rasmus Karjalainen fick nöja sig med ett kortare inhopp medan Romain Gall från Malmö FF får vänta på sin debut på grund av skadeproblem. 

Hümmet hade inte startat i allsvenskan under hela säsongen och fått lite speltid av Elfsborgstränaren Jimmy Thelin. Men på söndagskvällen klarade alltså anfallaren av sin ÖSK-debut som tremålsskytt och stor hjälte.

"Vill visa"

TT: Känns det lite som en revansch med tanke på din begränsade speltid i Elfsborg? 

Vet inte, med det är klart… man vill ju visa att man är en bra fotbollsspelare. Och när man får förtroendet är det jätteskönt och kunna ge tillbaka.  
Men min familj har stöttat mig när jag inte har fått spela, när man inte får spela så mår man inte så bra som fotbollsspelare. Det är bara så det är.  

Det dröjde en knapp halvtimme – sen kom det fyra mål inom loppet av tio minuter på konstgräset i Örebro.

Annons

Annons

Snabba mål

Först presenterade Deniz Hümmet sig när han tryckte in bollen i halvöppet mål efter att den styrts via olycklige Norrköpingsförsvararen Linus Wahlqvist.  

Men sen slog Norrköping till två gånger om.

Först kvitterade Rasmus Lauritsen när han stötte in en retur förbi Oscar Jansson i Örebromålet. Och ett par minuter senare tog Norrköping ledningen när kapten Christoffer Nyman skickade in ett lågt skott bakom Jansson.

Sen bjöd glödhete Deniz Hümmet på ett vackert drömmål när han vände om och tryckte upp 2–2 stenhårt i krysset – otagbart för Isak Pettersson i Norrköpings mål.

Efter en timme kunde sedan ÖSK-mittfältaren Nahir Besara sätta 3–2 från straffpunkten. Detta efter att domaren Fredrik Klitte menat att bollen träffat Eric Smiths hand - men tv-bilderna visade att bollen snarare tog i magen. Ganska omgående kunde sedan Norrköping på nytt kvittera när frie Pontus Almqvist rullade in 3–3.   

På stopptid fick alltså Deniz Hümmet sista ordet när han distinkt tryckte in slutresultatet 4–3 i nättaket och det var Örebros andra nyförvärv Rasmus Karjalainen som stod för assisten.

TT: vilket mål var häftigast att göra?

Häftigaste var väl när jag vände upp och lägger den i krysset. Men skönast var det sista, för där vinner vi matchen, sade Hümmet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons