A-
A+

Hurtig målskytt – Juventus mot Champions League

Lina Hurtig. Arkivbild.
Lina Hurtig. Arkivbild.
FotbollTT

Svensklaget Juventus är på god väg mot Champions League-fotbollens gruppspel.

Lina Hurtig blev en av målskyttarna när albanska Vilaznia besegrades med 2–0 på bortaplan.

Annons

Annons

Mittbacken Linda Sembrant tränar fortfarande för att komma tillbaka från sin knäskada och nyförvärvet Amanda Nildén fick nöja sig med att starta på bänken.

Det saknades ändå inte svenskt avtryck när Juventus tog ett stort steg mot Champions Leagues gruppspel efter seger i den första kvalmatchen i bäst av två mot albanska Vilaznia.

Juventus vann bortamatchen med 2–0 och Lina Hurtig var den som satte det andra målet. Den 25-åriga landslagsanfallaren nådde högst på en hörna i den 44:e minuten och nickade via en motståndare in bollen i mål.

Med tio minuter kvar byttes Hurtig ut, Amanda Nildén in, men några fler svenskmål blev det inte. Det blev inga fler mål över huvud taget och inför returen nästa torsdag har Turinlaget ett ypperligt utgångsläge för att avancera till huvudturneringen.

Även Julia Molin och hennes Glasgow City har goda möjligheter att ta sig till gruppspelet. Den svenska vänsterbacken spelade från start när Glasgow klarade 1–1 borta mot schweiziska Servette. Returen spelas i Glasgow nästa onsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!