A-
A+

HV i fritt fall: "Saknar ord"

HV-tränaren Stephan Lundh och hans spelare har inte mycket att glädja sig åt för tillfället. Mot Oskarshamn blev det förlust med hela 0–7.
HV-tränaren Stephan Lundh och hans spelare har inte mycket att glädja sig åt för tillfället. Mot Oskarshamn blev det förlust med hela 0–7.
IshockeyTT

Kvalklara HV71 orsakar för närvarande inte att någon tänkbar kvalmotståndare drabbas av skrämselhicka.

0–7 i Smålandsderbyt borta mot Oskarshamn var Jönköpingslagets andra raka genomklappning.

Vi var som ett korthus som rasade ihop, jag saknar ord faktiskt, säger HV71:s back Johannes Kinnvall.

Annons

Annons

Oskarshamn tog direkt tag i taktpinnen och lyckades även skaffa sig en tidig ledning då Tyler Kelleher från snäv vinkel sköt pucken i mål.

Vi började bra de första fem–sex minuterna, men efter deras mål blir det panik. Vi måste klara av att åka på ett baklängesmål utan att falla ihop, menar Johannes Kinnvall som själv gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.
Det kändes helt okej, men inte kul att förlora stort.

Ny genomklappning

0-6 senast mot Leksand följdes upp med ett nytt HV-ras. Kim Rosdahl, Max Veronneau, Tyler Kelleher samt Fredrik Olofsson såg med varsitt mål i den andra perioden till att Oskarshamn gick till pausvila i 5-0-ledning.

En riktig genomklappning, jag är så besviken. Just nu vill man bara glömma den här matchen och blicka framåt, säger Johannes Kinnvall.

Såväl Max Veronneau som Kim Rosdahl gjorde Tyler Kelleher sällskap i skaran av tvåmålsskyttar som säkrade Oskarshamns första historiska derbyseger mot HV71. Resultatet 7–0 betydde även Oskarshamn största SHL-seger så här långt.

Vi ska vara glada över att det inte blev ännu mer, säger Johannes Kinnvall.

Annons

Annons

"Måste bygga vinnarkultur"

Femfaldiga svenska mästarklubben HV71 har hittills aldrig behövt spela en enda negativ kvalmatch sedan laget våren 1985 klev upp i högsta serien. Nu väntar en kvalfylld tid på Jönköpingslaget. Lagets uppträdande i de två senaste matcherna hjälper sannolikt inte en enda HV-supporter att just nu sova gott om nätterna.

Det handlar mycket om det mentala. Först och främst måste vi glömma den här matchen och försöka bygga en vinnarkultur. Det finns inget annat än att vi ska vinna fyra kvalmatcher och stanna kvar i SHL, fastslår Johannes Kinnvall.

Glad Oskarshamnskapten

I hemmalaget var det desto muntrare miner efter matchen.

Man är glad, vi trummar på och tar betalt, säger lagkaptenen Jonas Engström.

Oskarshamn har en match kvar att spela. Mycket talar för att en seger hemma mot Brynäs på påskafton skulle säkra lagets tredje SHL-säsong.

Vi får ta med oss de saker vi gjorde bra och ladda om, säger Jonas Engström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!