A-
A+

HV71 allt närmare kvalspel: Måste fixa det

Växjös Ilari Melart avgjorde mot HV71. Arkivbild.
Växjös Ilari Melart avgjorde mot HV71. Arkivbild.
IshockeyTT

1-2 i Smålandsderbyt borta mot Växjö förde HV71 ännu ett steg närmare ett ovisst kval där existensen i SHL kommer att sättas på spel.

Alla vet om allvaret. Vi har satt oss i det här läget, då måste vi se till att fixa detta, säger HV71:s lagkapten Simon Önerud.

Annons

Annons

Våren 2017 firade HV71 klubbens senaste SM-guld. Just nu känns sådana glädjescener långt borta i Jönköping. Det femfaldiga svenska mästarlaget, som är inne i sin 36:e raka säsong i svensk ishockeys finrum, krigar denna vår för sin fortsatta existens i högsta serien. Den här kvällen stod laget för en spelmässigt starkare prestation jämfört med de senaste matcherna, något som Simon Önerud hade svårt att glädja sig åt en stund efter slutsignalen.

Känslan nu är rent åt… skogen. Vi måste börja spela en vinnande ishockey, säger HV-kaptenen till TT.

HV tog ledningen

Jönköpingslaget inledde derbyt piggt och satte snabbt Växjömålvakten Viktor Fasth på ett antal prov. Drygt halvvägs in i matchen tog forwarden Axel Holmström hand om en målvaktsretur och satte ett skönt ledningsmål för sitt lag. Så långt såg allt bra ut för HV:s del.

Känslan är att det var en rätt så jämn match. Men vi måste sätta fler lägen, det är målen som räknas i ishockey, säger Simon Önerud.

Växjös back Joel Persson kvitterade i början av den tredje perioden. När endast 1.19 återstod satte Ilari Melart Växjös andra powerplaymål och avgjorde matchen.

Två insläppta är okej. Vi var effektiva i början av säsongen, nu gör vi alldeles för lite mål, säger Simon Önerud.

Annons

Annons

Prekärt läge

Fem grundseriematcher återstår att spela för HV71. Som tabelläget ser ut är det inte säkert att ens fem raka segrar räcker för att undvika kval.

Det ser tufft ut, vi ligger sist och behöver förlita oss på andra resultat. Vi kan inte kolla längre än till nästa match, säger Simon Önerud.

Konsekvenserna av att ramla ur SHL är inget som den inblandade i bottenstriden ens vill tänka tanken på. Massor av miljoner kronor står på spel och många lag har genom åren tvingats konstatera att vägen tillbaka till finrummet kan vara snårig.

Alla är väl medvetna om vad som står på spel, det är inget man behöver gå omkring och tänka på.

Det mentala blir en viktig och möjligen avgörande aspekt.

Vi måste spela för att vinna, inte för att inte förlora, säger Simon Önerud.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!