HV71 får tummen ned: "Blir vi mot världen"

Får Luleås backstjärna Jenni Hiirikoski smaka på guld igen? Norrbottenslaget är i alla fall favorit i tränartipsen inför nya säsongen. Arkivbild.
Får Luleås backstjärna Jenni Hiirikoski smaka på guld igen? Norrbottenslaget är i alla fall favorit i tränartipsen inför nya säsongen. Arkivbild.
IshockeyTT

HV71 var bara en seger från SM-guld när förra säsongen bröts.

När en ny SDHL-säsong drar i gång på lördag får Luleå guldtipset tätt följt av Brynäs.

Det blir vi mot världen, säger HV-tränaren Joakim Engström apropå förhandstipsen.

Annons

Annons

Luleå fick fyra röster och Brynäs tre när damhockeyligans tränare tippade säsongen där den traditionella upptaktsträffen enbart hölls i C More på grund av coronapandemin.

HV71 fick bara en röst – av sig själv.

Folk behöver inte tro på oss fast vi tycker vi är bäst själva. Spelmässigt tycker jag att vi är det bästa laget i ligan på alla positioner, sade Engström i C Mores sändning.

HV71 vann grundserien överlägset förra säsongen och 99 poäng var rekord. Laget vann den första SM-finalen borta mot Luleå, men när Jönköpingslaget skulle avgöra på hemmais ställdes säsongen in på grund av coronapandemin.

Tuffa skador

HV71 har drabbats av tuffa skador då landslagsstjärnan Hanna Olsson drog sönder korsbandet och förmodligen missar hela säsongen. I inledningen saknas också landslagsforwarden Michelle Löwenhielm och finländska landslagsforwarden Sanni Hakala.

Luleå, som vunnit tre SM-guld sedan 2016, har tappat storstjärnan Michelle Karvinen, men fyllt på med bland annat Brynäs poängdrottning Michela Cava.

Vi har ett gäng nya spelare som ska fylla upp och vi har en annan bredd än tidigare, säger Luleåtränaren Mikael Forsberg till C More.

Annons

Annons

Bättre backar

Brynäs slutade trea i fjol och åkte ut mot Luleå i semifinal. Offensivt hade Gävlelaget det mesta, men det brast i defensiven.

Vi har lagt fokus på att förstärka backsidan och tycker vi är starka där. Vi har ett mer homogent lag, säger Brynäs spelande sportchef, forwardsprofilen Erika Grahm.

Bland annat har rutinerade finländske landslagsbacken Rosa Lindstedt hämtats från HV71.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons