Hyllad dokumentär förbjuds i delar av Thailand

Dokumentären 'The kingmaker' handlar om Imelda Marcos, tidigare hustru till den framlidne filippinske ledaren Ferdinand Marcos. Pressbild
Dokumentären "The kingmaker" handlar om Imelda Marcos, tidigare hustru till den framlidne filippinske ledaren Ferdinand Marcos. Pressbild
FilmTT

Annons

Annons

Dokumentären "The kingmaker" förbjuds från att visas i södra Thailand, skriver Variety.

Filmen, regisserad av Lauren Greenfield, handlar om den ökända tidigare presidenthustrun i Filippinerna, Imelda Marcos. Den visades första gången på filmfestivalen i Venedig och har sedan dess visats på filmfestivaler runt om i världen, däribland Stockholm.

För några veckor sedan fick filmen premiär i Thailand, men bara i landets norra delar och i Bangkok. I de södra delarna av landet tillåts inte visningar av filmen, efter ett beslut av myndigheterna. Det förklarar Thida Polpalitkarnpim, grundare av organisation Documentary Club som visar filmen i landet.

Skälet till förbudet är däremot oklart. På Facebook skriver Polpalitkarnpim att myndigheterna inte säger sig vara emot filmens innehåll, utan dess titel.

Södra Thailand har länge präglats av oroligheter, där muslimska separatister i många år stridit mot regeringen för att nå ökat självbestämmande.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons