Hyllar fansen efter avancemanget: "Äntligen"

Hammarbyklacken hejade fram sitt lag på avstånd.
Hammarbyklacken hejade fram sitt lag på avstånd.
FotbollTT

Inga Hammarbyfans på läktaren. Men bakom Älvsjö IP:s stängsel stod omkring 100 personer som hejade fram sina spelare till damallsvenskt avancemang.

Det är fint att se hur lojala de är, säger Carol Rodrigues om fansens betydelse.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

På grund av rådande pandemin och tillhörande restriktioner var det en mycket liten publik som befann sig på läktaren på Älvsjö IP, och ingen av dem verkade heja på gästerna Hammarby. Men bakom stängslet vid Hammarbys avbytarbås stod omkring 100 personer med flaggor som sjöng och hejade fram laget till en 3–0-seger som innebär att man är klart för damallsvenskan nästa år.

På slutsignal tändes bengaler och spelarna kastade sig över stängslet för att fira med fansen.

Innan jag kom hit så fick jag höra att fansen här var galna. Det var så fint att se hur lojala de är, det är dåligt väder och ändå står de här och hejar fram oss. Vi hörde dem hela matchen, säger tvåmålsskytten Carol Rodrigues.

Emma Jansson var med när Hammarby var oerhört nära att säkra avancemang redan förra året. Då, inför storpublik i Uppsala, misslyckades man och Jansson sade efteråt att man svikit fansen.

Nu känns det äntligen som att vi får visa dem hur jäkla bra vi är och att vi får visa var vi hör hemma – och det är i finrummet. I allsvenskan, säger Jansson efter matchen.
Vi ska inte uppmana till folksamlingar, och det har vi inte gjort heller. Men att få se dem här idag och få fira med dem, det går nästan inte att beskriva. Det har varit en så sjukt konstig säsong och man har saknat varenda en i år. Att de är här idag det är helt fantastiskt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons