A-
A+

Hylte/Halmstads damer tog SM-guldet

Hylte/Halmstads damer är svenska mästare för andra gången efter seger i finalserien mot Engelholm.
Hylte/Halmstads damer är svenska mästare för andra gången efter seger i finalserien mot Engelholm.
VolleybollTT

Damerna gjorde sitt – nu är frågan om de får herrarna med sig på den digitala guldfesten.

Hylte/Halmstad slog Engelholm i finalserien och tog sitt andra SM-guld.

Annons

Annons

Annons

Annons

Lilly Topic och Jona Vigfusdottir jublar över SM-guldet.
Lilly Topic och Jona Vigfusdottir jublar över SM-guldet.

25–19, 25–27, 28–26, 15–25, 15–9 hemma i Halmstad arena gör att klubben kan titulera sig bäst i Sverige i volleyboll. Samtidigt bröts Engelholms sex år långa svit som svenska mästare.

Helt magiskt! Sättet vi vinner på, en femsetare, gör det hela väldigt speciellt. Det var en känslomässig berg- och dalbana där ute i dag. Engelholm krigade verkligen och gjorde det svårt för oss, men jag är otroligt stolt över hur vi slutför matchen, säger landslagscentern Lilly Topic.

21-åriga landslagsspikern Hanna Hellvig, nyligen utsedd till säsongens spelare, blev bästa poängplockare i det nyblivna mästarlaget med 23 poäng. Hon blev också bästa poängplockare i hela SM-slutspelet med sina 129 poäng på sju matcher.

Redan på torsdagskvällen väntar en ny potentiellt avgörande SM-final i Halmstad arena. Då det är dukat för ett halländskt herrderby mellan guldtippade GP-mästaren Hylte/Halmstad och uppstickande rivalen Falkenberg.

Hylte/Halmstad vann det första finalmötet med 3–1 i helgen och är svenska mästare vid seger.

Hylte/Halmstad kan bli första klubb att under en och samma säsong vinna såväl Grand prix-gulden som SM-titlarna på både dam- och herrsidan.

Att en och samma förening tar hem båda SM-titlarna har hänt fem gånger tidigare, senast för 33 år sedan då Sollentuna VK lyckades med bedriften.

Hylte/Halmstad har totalt nio SM-guld sedan tidigare, varav åtta på herrsidan. Senast damlaget stod som mästare var säsongen 2013/14.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?