Idrotternas besked efter skärpta coronaråden

Stockholmslaget Nacka, i vitt, kan spela vidare i SSL trots regionens skärpta lokala råd i coronapandemin. Arkivbild.
Stockholmslaget Nacka, i vitt, kan spela vidare i SSL trots regionens skärpta lokala råd i coronapandemin. Arkivbild.
CoronaTT

Spel enligt plan i de högsta nationella divisionerna och uppskjutna matcher i serierna närmast där under.

Det är innebandyns och fotbollens besked efter att Folkhälsomyndigheten skärpt de allmänna coronaråden för regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland.

Annons

Annons

Sedan den 19 oktober har det varit möjligt för Folkhälsomyndigheten att införa lokala allmänna råd i pandemin. Efter ökad smittspridning av coronaviruset, och extra åtgärder, i regionerna Uppsala och Skåne kom under torsdagen beskedet att råden även skärps i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland efter ökad smitta.

Till åtminstone den 19 november, alltså i knappt tre veckor framåt, uppmanas alla (med undantag för barn födda 2005 eller senare och spel i högstaserierna) att bland annat avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Frågan många ställer sig är vilka konsekvenser de skärpta rekommendationerna får på elitidrotten i regionerna. Svenska innebandyförbundet har kommit med följande besked för sina högsta serier nationellt:

Påminner om publikförbud

"Svenska Superligan dam och herr, samt allsvenskan herr, fortsätter enligt fastlagt spelschema till dess annat beslut fattas", skriver förbundet på sin webbplats.

Däremot skjuts samtliga matcher i damernas allsvenska, herrarnas division 1 och juniorallsvenskan upp tills vidare.

Förbundet påminner om restriktionerna kring allmänna sammankomster.

Annons

Annons

Fotbollsallsvenskorna berörs inte

"Svenska innebandyförbundet rekommenderar att samtliga matcher som kan spelas i de aktuella länen spelas helt utan publik. Lag med hemvist i de aktuella länen rekommenderas att ej ha medföljande publik på bortamatcher."

Svenska fotbollförbundet (SvFF) kom med ett liknande besked på sin webbplats under torsdagskvällen.

"SvFF har beslutat att skjuta upp samtliga matcher fram till den 17 november där lag från de berörda regionerna är delaktiga (undantaget matcher i damallsvenskan, allsvenskan, superettan, elitettan, ettan södra och ettan norra (division 1), svenska futsalligan samt kval till ettan)", skriver förbundet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons