IFK-managern om ryktena: "Har fokus här"

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson dementerar uppgifterna att han ska vara aktuell för IFK Göteborg.
IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson dementerar uppgifterna att han ska vara aktuell för IFK Göteborg.
FotbollTT

På väg till IFK Göteborg och kanske ersatt som manager i IFK Norrköping av Rikard Norling, den sparkade AIK-tränaren.

Det är två uppgifter som cirkulerar i olika medier.

Jag tycker inte om det. Jag har mitt fokus här och älskar den här föreningen och grabbarna, även om vi har en tuff tid. Jag har avtal över nästa år och har för avsikt att fullfölja det, säger Jens Gustafsson.

Annons

Annons

Den djupa krisen i IFK Göteborg förvärrades ytterligare av Hammarbys 4–0-seger på Gamla Ullevi. Jens Gustafsson uppges vara en av kandidaterna att ta över efter sparkade Poya Asbaghi. Den andre sägs vara U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

Under torsdagen gick sajten Fotbolldirekt ut med att den förre AIK-tränaren Rikard Norling ska vara aktuell att ta över IFK Norrköping om Gustafsson försvinner till Göteborg.

Lyft på ögonbrynen

TT: Kan du här och nu döda de ryktena?

Ska vi inte göra det? Jag kan inte kontrollera vad som händer runt omkring, jag är inte roten till vad som skrivs. Jag har läst mycket under eftermiddagen som jag lyft på ögonbrynen åt, det måste jag säga.

TT: Känner du dig säker i IFK Norrköping? Med ditt jobb?

Jag begriper att min roll är ifrågasatt efter Örebro-matchen (förlust 3–4). Förlorar man några matcher går det ganska snabbt till att man blir ifrågasatt. Det måste jag parera på något sätt, men det är inte jag som äger frågan.

TT: Har du fått några signaler från klubbledningen?

Jag och Peter (Hunt, ordförande) pratar varje dag och han har inte sagt att nu får du skärpa till dig, annars...

Annons

Annons

"Trivs otroligt bra"

Förra säsongen sades Malmö FF vara intresserat av Gustafsson, som tog över i Norrköping sommaren 2016 när Janne Andersson blev förbundskapten. Och nu kommer spekulationerna om IFK Göteborg.

Känner du dig smickrad på något sätt?

Jag vet inte vad jag ska svara. Hade jag varit utan avtal hade det väl varit skoj eftersom jag vet hur det är att vara utan avtal i den här branschen. Men jag trivs otroligt bra här. Jag hoppas att jag får fortsatt förtroende för att vinna tillbaka något som är lite skadat under den senaste tiden. Det är en utmaning och jag vill inget hellre än att fixa till det.

IFK Norrköping ledde länge allsvenskan efter en urstark inledning, men har sedan dess dalat i tabellen och har bara två segrar och tre oavgjorda på de elva senaste matcherna. 2–2 mot Östersund på torsdagskvällen, trots ledning med 2–0, var ännu en missräkning.

TT: Handen på hjärtat, hur jobbigt är det att leda IFK Norrköping just nu?

Det hade varit jättejobbigt att förlora i dag, men min uppgift är att hitta vägar framåt. En väg är att vi tog en "pinne" och kan lyfta efter det och att ta de halmstrån som finns. Vi vill bråka med alla klubbar i toppen och det är mycket kvar att spela om, säger Jens Gustafsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons