A-
A+

Ifrågasatt Barty vann i Miami

Ashleigh Barty med seger trofén efter vinsten i Miami Open.
Ashleigh Barty med seger trofén efter vinsten i Miami Open.
TennisTT

Ashleigh Barty fick lyfta segelpokalen i Miami Open och samlade ihop ytterligare poäng till världsrakningen – där hon är en något kontroversiell etta.

Alla får tycka vad de vill. Jag kan inte styra vad någon annan tycker och tänker, säger hon själv.

Annons

Annons

Tennisens världsetta Ashleigh Barty behövde inte förta sig för att vinna finalen i masterstävlingen Miami Open, hon ledde med 6–3, 4–0 när finalmotståndaren Bianca Andreescu tvingades avbryta matchen med en fotskada.

Eftersnacket handlade mindre om Bartys seger i sin första turnering utanför Australien sedan 2019, och mer om hon verkligen var en värdig världsetta.

Det rör mig inte alls. Jag menar, folk pratar och jag kan inte göra så mycket åt vad de tycker så jag läger ingen energi på det, säger Barty på presskonferensen efter segern.

Debatten kommer efter att Barty under pandemin hållit sig hemma och inte tävlat alls mellan januari 2020 och februari i år, men som tack vare WTA:s rankningssystem, som tar hänsyn till pandemins verkningar på spelschemat, ändå behållit platsen som världsetta. Det samtidigt som tvåan Naomi Osaka vann såväl Franska mästerskapen i Paris i fjol som Australian Open i februari i år, där Barty åkte ut i kvartsfinal.

Jag vet ju att det har varit en hel del snack om rankningen. Nej, jag tappade inga poäng (i fjol), men fick heller inga nya. Det fanns andra som hade chansen att förbättra sina poäng, så jag tycker att jag förtjänar min plats längst upp, säger Barty, som heller inte vill höra talas om att segern i Miami skulle bevisa att hon är värdig förstaplatsen.
Jag behöver inte bevisa någonting för någon annan. Jag vet hur mycket arbete jag och mitt team har lagt ner bakom kulisserna.

24-åringen från Ipswich, väster om Brisbane, riktar nu blicken mot grussäsongen och kanske en ny titel i Franska mästerskapen efter segern där 2019.

Om jag får en lika bra grussäsong som då vore det fantastiskt, men om det inte blir så så är det inte hela världen heller.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!