A-
A+

Ilestedt: "En klubb med höga ambitioner"

Julia Roddar, Amanda Ilestedt och Hanna Glas.
Julia Roddar, Amanda Ilestedt och Hanna Glas.
FotbollTT

Amanda Ilestedt är klar för franska storklubben PSG.

Den svenska försvararen har skrivit på fram till juni 2023, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

"Jag vill vara med och bidra för att vinna titlar", säger hon i ett uttalande.

Annons

Annons

Tidigare Rosengårdsspelaren Ilestedt lämnar tyska Bayern München där hon var med och vann Bundesliga den senaste säsongen.

Sedan tidigare har hon placerats i just Paris Saint-Germain av franska uppgifter och nu har svenskan alltså presenterats av klubben.

"Det känns väldigt kul att ha skrivit på för PSG och jag är jätteglad över att ta det här steget i min karriär. Jag kommer till ett bra lag och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla nya lagkamrater efter OS", säger Ilestedt i ett uttalande.

Försvararen är uttagen i förbundskaptenen Peter Gerhardssons trupp till OS i Tokyo och väntas ansluta till den franska klubben efter spelen.

"Det är så klart skönt att det är klart och officiellt var jag ska spela efter sommaren och nu kan jag fullt ut fokusera på OS och det som väntar kommande veckor med landslaget", säger hon

Kontraktet sträcker sig till och med juni 2023.

PSG är regerande franska mästare efter att ha brutit Lyons svit på 14 raka ligatitlar. I senaste Champions League-turneringen slogs laget ut av Barcelona i semifinalen.

"PSG är en klubb med höga ambitioner. De vann ligan förra säsongen men är inte nöjda utan vill nå nya framgångar. Det är något som har haft stor betydelse i mitt val av klubb. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som spelare i deras fotbollsmiljö och vill vara med och bidra för att vinna titlar både i Frankrike och i Champions League", säger Ilestedt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!