A-
A+

Indiens största stad stänger på helgerna

Mumbai, som ligger i delstaten Maharashtra, stänger.
Mumbai, som ligger i delstaten Maharashtra, stänger.
IndienTT-AFP

Indiens folkrika delstat Maharashtra stänger ner, men bara på helgerna. Detta sedan antalet coronasmittade skjutit i höjden.

Annons

Annons

Annons

Annons

Under hela april ska delstaten ha utegångsförbud på helgerna från kl 20 på fredagskvällarna till klockan 7 på måndagsmorgnarna.

Antal coronafall har ökat drastiskt i landet. Detta efter att Indien lättat på restriktionerna och flera stora religiösa festivaler och politiska massmöten hållits. Situationen förvärras av brist på vaccin, läkemedel och vårdplatser.

Efter den nedstängning som ägde rum för ett år sedan har regeringen försökt undvika att införa en till på grund av den ökande fattigdomen i landet.

Jag är inte för nedstängning, men jag tror att regeringen inte har något val. Hade människorna tagit viruset på allvar hade man kunnat undvika nedstängningen, säger 27-åriga Neha Tyagi som bor i Maharashtra.

Delstaten Maharashtra, med Indiens folkrikaste stad Bombay (Mumbai) som huvudort, har runt 125 miljoner invånare.

Indien, som har över 1,3 miljarder invånare, började vaccinera redan i januari. Än så länge har strax över 90 miljoner indier fått sin första vaccindos. Bara 11 miljoner är färdigvaccinerade.

På lördagen rapporterade landet rekordhöga 145 000 nya bekräftade smittofall, vilket för det totala antalet till drygt 13 miljoner.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr