Inga överlevande under rasmassorna i Beirut

En kvinna tittar från sin balkong ut över räddningsarbetet.
En kvinna tittar från sin balkong ut över räddningsarbetet.
LibanonTT

Räddningsarbetare i Beirut har kämpat i tre dagar med att hitta överlevande sedan teknisk apparatur gett utslag på svaga livstecken under rasmassorna efter jätteexplosionen.

Nu konstaterar de att livstecknen som fångades upp kom från andra räddningsarbetare.

Annons

Annons

Under natten till lördagen fångades nya, dock väldigt svaga och diffusa, tecken upp på att överlevande kunde finnas under rasmassorna. Tesen var att minst två kroppar låg begravda under bråten efter den jättelika explosionen i hamnen i Libanons huvudstad för en månad sedan.

"Vi ber om ett mirakel", skrev Larissa Aoun , reporter på arabiska Sky News, på Twitter. "Chilenska räddningsarbetare har märkt närvaro tre meter ner".

Bland människorna som saknas i området finns minderåriga blomsterförsäljare. Många hoppades att någon av dessa ungdomar hade överlevt under bråten genom att dricka regn- och spillvatten.

Men sökandet efter eventuella överlevande var förgäves eftersom signalerna som fångades upp inte kom från kroppar som låg begravda under rasmassorna, utan från räddningspersonal, rapporterar Reuters.

Tekniskt sett så finns det inga tecken på liv, säger Francisco Lermanta, som leder den frivilliga chilenska räddningsgruppen som deltagit i sökandet.

Arbetet kommer nu att fortsätta med att rensa upp bland bråten och ta hand om eventuella avlidna som hittas därunder.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons