A-
A+

Inga topplaceringar för svenskarna i Indycar

Will Power vann på Belle Isle i Detroit.
Will Power vann på Belle Isle i Detroit.
BilsportTT

Marcus Ericsson lyckades inte följa upp segern i Indy 500 med någon ny topplacering i Detroit. Men både han och Felix Rosenqvist körde in på topp tio-placeringar i söndagens lopp.

Annons

Annons

Australiens Will Power tog sig från sextondeplats till täten i Indycartävlingen i Detroit, framför amerikanen Alexander Rossi. Det är årets första seger för australiern i Indycar.

Det blev också något av en revansch för Power efter förra årets motorhaveri på banan. Den som tjänade på det den gången var Marcus Ericsson, som vann loppet.

Det var väldigt tufft för honom – (men) bra för mig – men jag tyckte synd om honom så det är fint att se honom fira i fontänen, säger svensken till Motorsport.

"En okej dag"

Marcus Ericsson, som skrev in sig i historieböckerna med segern i klassiska Indy 500, lyckades inte följa upp bragden med någon ny topplacering, utan körde in som sjua, efter en dålig första stint gjorde att förutsättningarna blev svåra.

Ericsson förlorar därmed förstaplatsen i serien, då Power klev om honom med totalt 255 poäng, tre före Ericsson.

En okej dag, men inte mycket mer än så. Jag tror att det var en bra dag i mästerskapet, vi fick med oss hyfsat med poäng, säger han till Motorsport.

Annons

Annons

Rosenqvist klättrade

Svenskkollegan Felix Rosenqvist rullade in som tia, vilket han var nöjd med efter att ha straffats för en blockering i kvalet och därmed startat i sista startled på position 25.

"Tyvärr fastnade vi lite för länge bakom (Conor) Daly och (Dalton) Kellett på de röda däcken och förlorade chansen till något ännu bättre, men att klättra 15 platser i ett rent race på en sådan här stadsbana är ändå riktigt bra", säger han i ett pressmeddelande.

Tredje platsen på podiet togs av Ericssons stallkollega Scott Dixon från Nya Zeeland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.