A-
A+

Inga ytterligare förhör med Vetlandamisstänkt

'Förhör med misstänkt kommer ske i slutet av denna eller början av nästa vecka', skriver åklagaren Adam Rullman till TT. Arkivbild.
"Förhör med misstänkt kommer ske i slutet av denna eller början av nästa vecka", skriver åklagaren Adam Rullman till TT. Arkivbild.
BrottTT

Polisen har ännu inte hållit några ytterligare förhör med den man som misstänks för knivattackerna i Vetlanda i förra veckan.

"Förhör med misstänkt kommer ske i slutet av denna eller början av nästa vecka", skriver åklagaren Adam Rullman till TT i ett mejl.

Annons

Annons

I centrala Vetlanda har det skapats en plats där många tänt ljus för att manifestera mot våldet. Arkivbild.
I centrala Vetlanda har det skapats en plats där många tänt ljus för att manifestera mot våldet. Arkivbild.

Eksjö tingsrätt beslutade i fredags att häkta den man i 20-årsåldern som misstänks för sju knivattacker i centrala Vetlanda två dagar tidigare. Men mer än ett inledande förhör har inte hållits med honom ännu.

Polisen utredningsarbete fortgår ändå med full kraft. Man har prioriterat andra åtgärder än ytterligare förhör med mannen och har bland annat börjat tala med offren.

”Polisen har haft kontakt med samtliga målsäganden och formella förhör har hållits med de flesta", bekräftar Adam Rullman.

I övrigt fortsätter utredningen med sedvanliga åtgärder, framförallt fortsatta förhör. Det kommer också att genomföras tekniska undersökningar på föremål som tagits i beslag.

Rättspsykiatrisk undersökning

Rätten beslutade att mannen ska genomgå en så kallad liten rättspsykiatrisk undersökning. Den har ännu inte påbörjats.

Det brukar ske inom ett par veckor, säger Christian Berntö, den misstänktes advokat.

I övrigt vill han inte kommentera de kontakter han haft med sin klient

En liten rättspsykiatrisk undersökning tar vanligen en dag att genomföra och läggs till grund för en bedömning om det finns behov av en större rättspsykiatrisk utredning.

Annons

Annons

Fyra har lämnat sjukhusen

Regionen bekräftade i början på veckan att ytterligare en av de sju skadade kunde lämna sjukhuset under helgen och att tre av offren var kvar inom vården. Några ytterligare uppgifter om de skadade kommer därefter inte att lämnas.

Vi är nere på patientsekretess om vi berättar mer, säger Anna Holm på regionens pressavdelning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!