A-
A+

Ingen gripen efter mordet på frisörsalongen

Polisens tekniker på brottsplatsen under fredagen.
Polisens tekniker på brottsplatsen under fredagen.
BrottTT

Ännu är ingen gripen efter mordet på en frisörsalong i Göteborg på fredagen, som poliser kopplar till gängmiljön i staden. Hämndaktioner utesluts inte.

Det finns alltid risk för att våldet i gängmiljöer kan eskalera, säger Hans-Jörgen Ostler på polisen.

Annons

Annons

Larmet om händelsen på frisörsalongen i närheten av Slottsskogen inkom till polisen strax före klockan 14, då flera personer hade hört smällar i området. Det visade sig snart att en man i 25-årsåldern hade skjutits inne på salongen.

Polisen, som var på plats med flera enheter, stoppade bland annat spårvagns- och busstrafik i området och förhörde vittnen.

Det finns ännu ingen misstänkt för brottet och under lördagen fortsätter polisen med dörrknackning i området. De har även fortsatt hög polisnärvaro på platsen.

Enligt uppgifter som polisen gick ut med kort efter händelsen tros den skjutne mannen vara inblandad i Göteborgs gängmiljö. Polisen utesluter inte att mordet kan följas av hämndaktioner.

Vi misstänker att den här personen rörde sig i gängmiljöer. Det finns alltid risk för att våldet i gängmiljöer kan eskalera, säger Hans-Jörgen Ostler på polisen.

TT: Var personen tidigare dömd för brott?

Det är ingen information vi går ut med i nuläget.

Göteborg har varit plågat av flera skjutningar, ofta mellan rivaliserande gäng. Så sent som för en vecka sedan sköts en polis till döds på Hisingen. Nyligen dödades också en man i Hjällbo efter ett stort bråk i stadsdelen.

Polisen uppger att att de är mycket intresserade av att få in vittnesmål från händelsen vid frisörsalongen i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!