A-
A+

Ingen gripen efter tre allvarliga våldsdåd

Ingen har gripits efter de tre mordförsöken i Landskrona.
Ingen har gripits efter de tre mordförsöken i Landskrona.
BrottTT

En man i Landskrona fick livshotande skador efter en knivhuggning. Kvällen därpå skadades en man i en skottlossning, tätt följd av ännu ett mordförsök. Polisen är nu på plats för trygghetsskapande insatser i den skånska kommunen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det började strax före klockan ett natten till fredagen. Polisen fick in ett samtal från en privatperson som lagt märke till några män vid en parkeringsplats i Landskrona. De betedde sig märkligt, tyckte personen.

En patrull åkte dit och hittade en man i 25-årsåldern med allvarliga knivskador. Han skyndades till Helsingborgs lasarett med ambulans. Enligt Region Skåne bedömdes skadorna vara livshotande, men polisen har nu kunnat prata med mannen. Händelsen rubriceras som mordförsök. Ingen har gripits.

Skottlossning i bostadsområde

Knappt 20 timmar senare får polisen in nya samtal från Landskrona. Den här gången är det flera personer som hört höga smällar i närheten av ett bostadsområde. En ung man hittas med lindriga skottskador. Han har troligtvis befunnit sig i eller i närheten av en bil när skottlossningen ägde rum.

Polisen tillbringar kvällen med att kontrollera mopeder och motorcyklar på jakt efter en eller flera gärningspersoner. Man har nämligen fått in uppgifter om att någon lämnat området på ett tvåhjuligt fordon efter skottlossningen. Även denna händelse rubriceras som mordförsök, men ingen har gripits.

Annons

Annons

Skadad man hittas utomhus

Under samma timme, runt klockan 20 på fredagen, larmas polis och ambulans till Silvergården i Landskrona. Här har en man med stickskador hittats utomhus. Även han är ung, i 20-årsåldern. Skadorna klassas av Region Skåne som allvarliga och polisen skriver en anmälan om mordförsök. Det sedvanliga polisarbetet fortgår, man ringer upp personer som bor i närheten av platsen där mannen hittades på jakt efter vittnesuppgifter. Inte heller här har någon gripits.

Polisen på plats

Polisen säger att det vore tjänstefel att inte utreda eventuella sammanhang mellan de tre allvarliga våldsdåd som under ett och samma dygn begåtts i kommunen. Än så länge har inga konkreta kopplingar hittats.

På lördagen är polisen på plats i Landskrona.

Dels för informationsinhämtning, dels i trygghetsskapande syfte, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisregion Syd.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?