-
+

Inget undantag för tävlingar i Norge

Frida Karlsson besegrade Therese Johaug i den klassiska tremilen i Holmenkollen i fjol. Någon ny duell mellan skidstjärnorna i samma spår blir det inte i år. Arkivbild.
Frida Karlsson besegrade Therese Johaug i den klassiska tremilen i Holmenkollen i fjol. Någon ny duell mellan skidstjärnorna i samma spår blir det inte i år. Arkivbild.
SkidorTT-NTB

Norska regeringen har sagt sitt. Det kommer inte att göras några undantag från det inreseförbud som infördes nyligen. Därmed kommer ungefär totalt 30 världscuptävlingar att ställas in eller flyttas, skriver NTB.

Annons

Annons

På onsdagen förlängde den norska regeringen inreseförbudet till och med februari månad ut på grund av coronasituationen. Idrotten hoppades dock på att det skulle undantas. Men så blir inte fallet.

Vi har en krävande situation med det muterande viruset. Det kommer därför inte att ges något undantag före den 1 mars. Vi har förståelse för att detta kommer att innebära att evenemang måste flyttas till en annan stad eller ställas in. Detta är väldigt ledsamt för alla idrottsutövare, för arrangörerna och för den norska publiken, säger kulturminister Abid Raja till nyhetsbyrån NTB.

"Självklart besvikna"

Den norska skidbasen Erik Røste respekterar beslutet, men anser att det hade gått att genomföra evenemangen "inom goda och trygga ramar".

Vi är självklart besvikna. Det har genomförts 66 tävlingar i 13 länder (den här säsongen), och det har fungerat bra, med mycket lite smitta och ingen lokal smittspridning. Det är därför vi har försökt få detta undantaget, och vi hade hoppats att kunna välkomna utövarna till Norge. Nu blir vi den enda nationen som inte arrangerar världscuptävlingar i år, säger Røste til NTB.

Annons

Annons

Klassiska tävlingen drabbas

Därmed blir det bland annat inga världscuptävlingar i skidor i Holmenkollen, där Frida Karlsson i fjol besegrade Therese Johaug i det klassiska tremilsloppet, som var planerade till 12–14 mars.

Även skidskyttetävlingarna i Holmenkollen 18–21 mars drabbas, bekräftar det norska skidskytteförbundets ordförande Arne Horten för NTB.

Det internationella skidförbundet, Fis, skriver på Twitter att man snarast möjligt kommer att ge besked om det blir aktuellt att flytta tävlingarna från Norge och i så fall vart.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss