A-
A+

Inhoppare säkrade segern för Häcken

Häckenjubel efter att Marika Bergman Lundin (mittten) gjort 1–0 på Hammarby.
Häckenjubel efter att Marika Bergman Lundin (mittten) gjort 1–0 på Hammarby.
FotbollTT

En räddad straff och två målgivande minuter såg till att Häcken går till sommarvila med en seger i ryggen.

Hammarby besegrades med 2–1.

Annons

Annons

Hammarby kom till spel efter fem raka segrar i damallsvenskan. Och hade segerläge även på Kanalplan i Stockholm i den första halvleken.

Några minuter före halvtidsvilan såg Emilia Larsson till att ordna en straff till hemmalaget. Men Emma Janssons straff räddades av Häcken-målvakten Jennifer Falk, som även tog returen.

Dessförinnan hade Sveriges EM-målvakt fått medicinsk tillsyn av sitt vänsterben, men kunde resa sig och fortsätta. Hon fick även medicinsk hjälp i slutet.

Häcken gjorde två lyckosamma byten i halvtid. In kom Marika Bergman Lundin och Andrine Stolsmo Hegerberg. De två behövde bara sju–åtta minuter på planen för att avgöra matchen.

Bergman Lundin satte 1–0 i den 52:a minuten med ett stenhårt skott i krysset. Minuten senare kunde Stolsmo Hegerberg stöta in 2–0.

Hammarby reducerade sex minuter in på tilläggstid då en långboll nådde fram till Matilda Vinberg som sprang sig fri och slog bollen i mål.

För Häcken var segern mycket välkommen efter att man förlorat de två senaste matcherna i damallsvenskan, de två första förlusterna för året. Häcken är kvar på fjärde plats i tabellen, men nu bara en poäng bakom trean Kristianstad som dock har en match mindre spelad.

Efter den 15:e omgången tar damallsvenskan ett nästan två månader långt uppehåll på grund av EM i England i juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.