A-
A+

Inter ligamästare i kavaj – efter drama

Intersupportrarna firade titeln ute på stan i Milano.
Intersupportrarna firade titeln ute på stan i Milano.
FotbollTT

Inter är italiensk ligamästare i kavaj.

Efter Atalantas poängtapp mot Sassuolo knep Milanolaget första ligatiteln sedan 2010 – och bröt Juventus nioåriga monstersvit.

Det är häpnadsväckande, säger tränaren Antonio Conte.

Annons

Annons

Annons

Annons

Med 13 poängs försprång och fyra matcher kvar att spela kan Inter titulera sig italiensk mästare.

Serie A-titeln var Inters första på elva år och innebär att Juventus mäktiga svit, på nio raka titlar, nu är bruten.

En stor del av framgången kan tillskrivas tränaren Antonio Conte som tog över Inter 2019 och som äntligen får lyfta bucklan efter andraplatsen i fjol.

Vi har störtat ett kungarike. Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att vi på bara två år skulle kunna ta igen så här mycket mark på laget som dominerat Serie A de senaste nio åren, säger han.

Den 19:e ligatiteln innebär att Inter passerar stadsrivalen Inter på listan över titlar genom tiderna. Men det är fortfarande en bit upp till Juventus 36.

Efter 2–0-segern mot Crotone under lördagen var Milanolaget bara timmar från ett eventuellt titelfirande. Allt som behövdes var att ligatvåan Atalanta tappade poäng borta mot Sassuolo under söndagen.

Och de kan tacka Sassuolo-målvakten Andrea Consigli för att det gick hem.

Vid ställning 1–1 med kvarten kvar att spela orsakade mittbacken Marlon en straff sedan han dragit ner Luis Muriel i straffområde. Brassen fick rött kort och Atalanta fick ett guldläge att knipa segern.

Men Cosigli stod för en benparad och sabbade för Atalanta, som får fortsätta slåss med övriga topplag i Serie A om andraplatsen i ligan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr