A-
A+

IOK-basen: Hemmaframgång ska vända opinionen

Protester i Tokyo mot OS-arrangemanget.
Protester i Tokyo mot OS-arrangemanget.
OlympisktTT-Reuters

Det inhemska motståndet i Japan mot OS i Tokyo är fortsatt starkt.

Men Thomas Bach, ordförande i Internationella olympiska kommittén (IOK), hoppas att sportsliga framgångar kan vända opinionen.

Annons

Annons

Vi är säkra på att när det japanska folket får se japanska idrottare framgångsrikt prestera i OS kommer inställningen bli mindre emotionell, för att inte säga mindre aggressiv, säger han.

Smittspridningen av covid-19 har tagit fart på nytt i Tokyo och landets regering har utlyst ett nödläge som ska pågå över hela OS.

Sommarspelen kommer att avgöras utan åskådare och med rigorösa säkerhetsåtgärder för att undvika ytterligare spridning av viruset.

Samtidigt har flera opinionsmätningar inför OS visat att en majoritet av den japanska befolkningen motsätter sig att evenemanget arrangeras. En namninsamling mot spelen har samlat över 450 000 underskrifter.

Vi är väl medvetna om skepsisen många människor har här i Japan. Min vädjan till det japanska folket är att välkomna idrottarna till den här tävlingen, säger Thomas Bach.
Japanerna kan ha förtroende för att det kommer att bli ett tryggt och säkert OS, och vi ska försöka att fortsätta ha den här dialogen med dem, med vetskapen om att vi inte kommer att lyckas till 100 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!