A-
A+

Irvings ursäkt inte tillräcklig – stängs av

Kyrie Irving. Arkivbild.
Kyrie Irving. Arkivbild.
BasketTT

NBA-laget Brooklyn Nets stjärna Kyrie Irving stängs av i minst fem matcher utan lön eftersom han enligt klubben inte tillräckligt tydligt tar avstånd från antisemitism.

Annons

Annons

Det har stormat kring Kyrie Irving den senaste veckan.

Det började med att han delade en länk på Twitter till en film som bygger på en bok med antisemitiskt innehåll. Irving kritiserades men försvarade sin rätt att dela vad han ville. Han plockade dock bort inlägget efter några dagar.

I onsdags kom ett gemensamt uttalande från Irving, Brooklyn Nets och medborgarrättsorganisationen ADL om att basketlaget och Kyrie Irving vardera skänker 500 000 dollar till grupper som arbetar mot hatbrott. I uttalandet bad också Irving om ursäkt för de "negativa effekter" som hans inlägg orsakat.

Han fick senare frågan om han hade antisemitiska övertygelser.

Jag kan inte vara antisemit om jag vet var jag kommer ifrån, svarade Irving.

Det svaret fick ADL:s vd Jonathan Greenblatt att reagera. "Svaret på frågan 'Har du några antisemitiska åsikter' är alltid 'NEJ' utan tvekan", skriver han på Twitter.

Greenblatt skriver vidare att ADL inte med gott samvete kan ta emot Irvings gåva.

Det är inte första gången som Irving delat kontroversiella åsikter och i fjol stoppades Irving från spel då han vägrade vaccinera sig mot covid-19. Han har tidigare exempelvis också bestraffats för att ha vägrat prata med journalister i samband med matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.