A-
A+

Ishockeyförbundet öppnar för fortsättning för JVM

Ett visst hopp har tänkts för att spela färdigt JVM. På bilden William Eklund.
Ett visst hopp har tänkts för att spela färdigt JVM. På bilden William Eklund.
IshockeyTT

JVM i ishockey avbröts. Nu öppnar Internationella ishockeyförbundet för att låta turneringen fortsätta vid ett senare tillfälle.

Skulle den möjligheten komma upp är det klart att man vill fullfölja den här resan, säger Juniorkronornas målvakt Jesper Wallstedt.

Annons

Annons

För flera av spelarna var årets turnering deras sista chans. De som är födda 2002 räknas som seniorer nästa säsong och är därmed inte tillgängliga för Junior-VM.

Men det är ändå inte helt kört för årets turnering, säger Internationella ishockeyförbundets ordförande Luc Tardif. På en presskonferens natten till torsdag, svensk tid, säger han att man hoppas få till en fortsättning på turneringen. Den skulle i sådana fall spelas någon gång efter herrarnas senior-VM i maj.

”Vi är motiverade”

Vi behöver en månad på oss för att förhoppningsvis komma tillbaka till er med en bra överraskning. Det är viktigt för spelarna som är i en viktig del av sina karriärer, säger Tardif och fortsätter:
Spelare, supportrar och all personal förtjänar det. Och också vi som organisation, vi vill inte avsluta mitt i. Tro oss, vi är mycket motiverade att kunna hitta en väg.

Strax efter beskedet kom att JVM avbröts fick Juniorkronornas lagkapten Emil Andrae samt målvakten Jesper Wallstedt frågan hur de ser på att spela turneringen vid ett senare tillfälle.

Alla vill spela hockey, det därför vi är här. Nu blev det inställt. Om vi ska fortsätta spela framöver vet inte jag. Men det är klart att man vill spela hockey, svårare än så är det inte, säger Andrae.

Annons

Annons

”Kommer överväga det”

Wallstedt:

Jag håller såklart med, klart man vill spela hockey. Men så länge det inte finns i praktiken att det kan skjutas så finns det inte så mycket att säga. Skulle den möjligheten komma upp är det klart att man vill fullfölja den här resan, det är trots allt vårt sista år. Det är klart, finns det en möjlighet kommer man såklart överväga det, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.