Island avbryter fotbollen omgående

Sebastian Hedlund, i mitten, och hans Valur vinner isländska ligan. Arkivbild.
Sebastian Hedlund, i mitten, och hans Valur vinner isländska ligan. Arkivbild.
FotbollTT

All idrott förbjuds på Island. Då stoppar det isländska fotbollsförbundet ligorna och utser mästare redan nu.

Annons

Annons

Island har infört nya, hårdare restriktioner på grund av coronapandemin där man bland annat förbjuder all idrott fram till minst den 17 november.

Detta har gjort att det isländska fotbollsförbundet beslutat att ställa in ligor och utse mästare redan nu trots att flera omgångar återstår i både damernas och herrarnas högstaserier.

"Med tanke på de strängare restriktioner som förbjuder idrottsaktiviteter är det inte längre möjligt att slutföra ligorna. Det är ett tungt beslut men det är nödvändigt för fotbollens övergripande intressen" skriver förbundet i ett uttalande.

Serieledande Valur koras till mästare i herrarnas högsta liga. Vilket gör att svenska Sebastian Starke Hedlund, som lämnade Kalmar 2018 för spel på Island, kan titulera sig isländsk mästare. Längre ner i tabellen är det Grótti och Fjölnir som åker ur.

I damserien vinner Breiðablik som just nu leder serien med två poäng före tvåan Valur. Hafnarfjörður och KR Reykjavik åker ur damserien, speciellt surt för Hafnarfjörður som bara hade en poäng upp till säker mark.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons