A-
A+

Ismail svarar Kronlöf: "Mycket jag ångrar"

Soran Ismail svarar på Bianca Kronlöfs kritik. Arkivbild.
Soran Ismail svarar på Bianca Kronlöfs kritik. Arkivbild.
NöjeTT

Efter Bianca Kronlöfs kritik mot SVT-dokumentären "Persona non grata " svarar nu komikern Soran Ismail.

"Jag förstår att jag uppenbarligen gjort en del kvinnor väldigt illa", skriver han.

Annons

Annons

Annons

Annons

I tre Instagraminlägg, som har fått stor spridning, kritiserar komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf dokumentären "Persona non grata – Soran Ismail". I inläggen riktar hon sig till Ismail själv, men också till sina manliga kollegor som hon menar distanserat sig från allvaret i de anklagelser om sexuella övergrepp som riktats mot komikern.

I den uppmärksammade dokumentären berättar Ismail om tiden efter de nedlagda våldtäktsutredningarna, och nu svarar han på Kronlöfs kritik i ett eget Instagraminlägg.

"Under stora delar av mitt vuxna liv har jag levt måttlöst och exceptionellt när det handlar om mina sexuella relationer till kvinnor. Jag förstår att det jag gjort inte har varit normalt. Jag förstår också hur jag uppfattas och att människor ifrågasätter min kvinnosyn", skriver han.

I inlägget berättar han också att han har hört av sig till Bianca Kronlöf och att de ska ses och prata "så fort tillfälle ges".

"Det finns väldigt mycket som jag ångrar och som jag hade gjort ogjort om det varit möjligt att gå tillbaka och ändra i historien", skriver han, men menar att han inte har gjort någonting som han har trott varit emot någons vilja.

"Jag förstår att jag uppenbarligen gjort en del kvinnor väldigt illa, och för det är jag väldigt ledsen. De personer som jag sårat vill jag förbehållslöst be om ursäkt till eftersom jag aldrig varit ute efter att såra någon", skriver Soran Ismail.

Även Måns Möller, som medverkade i dokumentären, har kommenterat Bianca Kronlöfs video med ett självkritisk inlägg på Instagram. Där skriver han att han har haft ett bra samtal med Kronlöf:

"Jag håller helt med henne om den bild hon beskriver av vår bransch och det är ett mörker. Det här är något vi alla, inklusive jag själv, har ett ansvar för och måste förändra och något vi behöver göra tillsammans", skriver han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr