Israel–Gaza: Nya raketer och flygangrepp

Ett fordon från den israeliska räddningstjänsten släcker en markbrand som orsakats av en attack från Gazaremsan på fredagen.
Ett fordon från den israeliska räddningstjänsten släcker en markbrand som orsakats av en attack från Gazaremsan på fredagen.
Israel/GazaremsanTT-AFP-Reuters

Nya israeliska flygattacker mot Gazaremsan, och nya palestinska raketer mot södra Israel. Det innebär att den senaste eldväxlingen pågått nästan dagligen sedan den 6 augusti.

Annons

Annons

Israeliska militären uppger att tolv raketer avlossats mot södra Israel. Nio av dem sköts sönder av luftvärnet och en träffade taket till ett hus i staden Sderot, men utan att några människor skadades fysiskt. Det följdes i sin tur av israeliska flygangrepp mot Gazaremsan, som styrs av den islamistiska palestinska rörelsen Hamas, under fredagens tidiga timmar.

Antalet avlossade palestinska raketer är det högsta på ett dygn under de senaste två veckorna.

Hamas kommer inte att backa för att slåss med fienden "om eskaleringen fortsätter, om bombardemangen och blockaden fortsätter", skriver rörelsens talesperson Fawzi Barhum i ett uttalande.

Israels försvarsminister Benny Gantz varnade för att alla angripare kommer att möta "ett mycket tungt slag".

Samtidigt pågår medling för att försöka lugna ner läget, enligt en palestinsk källa:

Egyptierna, quatarierna och Nikolaj Mladenov (FN:s Mellanösternsändebud) har trappat upp sina försök att återställa lugn, säger källan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons