A-
A+

It-problem som störde Stockholmsvården lösta

Problemen drabbade journalsystemet TakeCare som används av i princip alla vårdgivare i Region Stockholm.
Problemen drabbade journalsystemet TakeCare som används av i princip alla vårdgivare i Region Stockholm.
HälsaTT

Det it-problem som orsakade omfattande störningar i Region Stockholms journalsystem är nu löst.

"Patienter som har bokade besök i vården ska åka dit som vanligt om inte vårdgivaren informerat om något annat", skriver regionen i ett mejl.

Annons

Annons

Problemen drabbade journalsystemet TakeCare som används av i princip alla vårdgivare i regionen, enligt chefsläkaren Johan Bratt. Han sade tidigare under tisdagseftermiddagen till TT att S:t Görans sjukhus var det enda av akutsjukhusen i regionen som inte använder systemet.

Störningen innebar att man inte kan föra in nya journalanteckningar. Däremot kunde de allra flesta ta del av tidigare anteckningar.

Därför gick man också över till manuella reservrutiner, vilket innebar en extra belastning på vårdens medarbetare. Region Stockholms särskilda sjukvårdsledning, RSSL, aktiverade också stabsläge.

Vid 20-tiden skriver regionen i ett mejl till TT att it-störningen nu är avhjälpt och att "systemen fungerar igen, vården har slutat använda de manuella reservrutinerna och den regionala särskilda sjukvårdsledningen har nu avslutat stabsläget".

Vidare skriver regionen att "händelsen och dess orsaker kommer att analyseras och förebyggande åtgärder kommer att vidtas".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.