Italien spelade oavgjort i hyllningsmatchen

Borgmästare från Bergamo-provisen sjunger nationalsången inför matchen mellan Italien och Nederländerna.
Borgmästare från Bergamo-provisen sjunger nationalsången inför matchen mellan Italien och Nederländerna.
FotbollTT-AFP

Sjukvårdspersonal och borgmästare i det av coronapandemin hårt coronadrabbade Bergamo fick se Italien möta Nederländerna i Nations League. I en match som slutade oavgjort.

Annons

Annons

Fram till onsdagen hade det inte spelats landslagsfotboll på Bergamo-stadion sedan 2006. Det italienska fotbollsförbundet valde att lägga matchen i just Bergamo för att hedra staden som ligger i Lombardiet, en av de regioner i Italien som drabbats allra hårdast av covid-19. Bland annat anses Champions League-matchen i mars mellan Atalanta och Valencia, som spelades i Milano inför 40 000 åskådare, ha varit ett superspridartillfälle dit tusentals coronafall i området kunde härledas.

Matchen var tänkt att spelas helt utan publik men man släppte till slut in 1 000 åskådare. Bland dem fanns borgmästarna från de 243 kommunerna i Bergamoprovinsen, samt sjukvårdspersonal som arbetat under pandemin.

Romamittfältaren Lorenzo Pellegrini gjorde 1–0 till Italien men Donny van de Beek kvitterade för Nederländerna och ordnade delad poäng.

I samma grupp besegrade Polen Bosnien-Hercegovina med 3–0 på hemmaplan. Tabellettan Polen fick spela större delen av matchen med en man mer på planen efter att Malmö FF-spelaren Anel Ahmedhodzic fått syna det röda kortet redan efter 15 minuter när han drog omkull Robert Lewandowski.

Efter fyra omgångar har Polen sju poäng, Italien sex, Nederländerna fem och Bosnien–Hercegovina två.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigheter kring var superspridarmatchen mellan Atalanta och Valencia spelades. Rätt är Milano.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons