A-
A+

Italiensk maffiaboss gripen i Brasilien

Rocco Morabito efter det att han gripits i Uruguay 2017.
Rocco Morabito efter det att han gripits i Uruguay 2017.
BrasilienTT-AFP-Reuters

Den italienska maffiabossen Rocco Morabito har gripits i norra Brasilien, uppger landets polis.

Annons

Annons

Annons

Annons

Morabito har varit på flykt sedan 2019, då han rymde från ett fängelse i Uruguays huvudstad Montevideo. Han greps nu i ett hotellrum i staden João Pessoa i den brasilianska delstaten Paraíba.

Ytterligare två personer, varav en uppges vara en italiensk medborgare som polisen beskriver som "en brottsling", greps samtidigt. Den brasilianska polisen uppger att gripandet skedde efter samarbete med italiensk polis.

Rocco Morabito – även kallad kokainkungen av Milano – är medlem av den syditalienska maffian ’Ndrangheta, som har bedömts vara det mäktigaste brottssyndikatet i Italien och en av Europas största importörer av kokain från Sydamerika.

Han greps i september 2017 på ett hotell i Montevideo, efter det att polis i Uruguay tillsammans med myndigheter i Italien lyckats spåra och identifiera honom. Han hade då levt under falsk identitet i kuststaden Punta del Este i elva år, men ska ha avslöjats efter att han skrivit in sin dotter i skolan under sitt eget namn.

Morabito hade när han greps varit efterspanad sedan 1994 och han är dömd till över 30 års fängelse för knarksmuggling och andra grova brott. Men två år senare rymde han från fängelset i Montevideo och lyckades hålla sig undan lagens långa arm fram till måndagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss