A-
A+

Italienskt fiasko – England och Schweiz till VM

Emerson.
Emerson.
FotbollTT

Italien hade allt i egna händer i VM-kvalet.

Då nollades de borta mot Nordirland, 0–0, och tappade direktplatsen till mästerskapet i Qatar.

Annons

Annons

Schweizarna tog nämligen samtidigt en komfortabel seger hemma mot Bulgarien med 4–0. Det innebär att de snor gruppsegern och är klara för VM-slutspelet 2022.

Jag måste berömma laget. Vi trodde på det, vi gick in i den här matchen med självförtroende. Sällan har en dag varit så här vacker, säger Schweiz lagkapten Xherdan Shaqiri.

Italien får ställa in sig på playoffspel i mars nästa år.

Det är vad det är, vi har svårt med att göra mål. Vi har alltid kontroll över spelet. Det är synd för att gruppen borde varit avgjord innan den här matchen, säger Italiens förbundskapten Roberto Mancini.

Även England är klart för VM. De behövde bara en poäng i sista matchen för att säkra gruppsegern, men som väntat körde de över San Marino på bortaplan. Slutresultatet skrevs till förkrossande 10–0, och anfallsstjärnan Harry Kane stod för fyra av fullträffarna – inom loppet av en kvart.

Vi var fantastiska. Det avgjordes i sista matchen och vi var tippade att vinna, men vi har gjort ett bra jobb. Det är fantastiskt att vara vidare, säger Kane.

Övriga nationer som är klara för VM är Serbien, Spanien, Kroatien, Belgien, Danmark, Frankrike och Tyskland från Europa, Brasilien från Sydamerika och värdlandet Qatar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.