Jacob Markström klar för Calgary

Jacob Markström kom inte överens om någon förlängning med Vancouver, utan flyttar till Calgary. Arkivbild.
Jacob Markström kom inte överens om någon förlängning med Vancouver, utan flyttar till Calgary. Arkivbild.
IshockeyTT

Stjärnmålvakten Jacob Markström lämnar Vancouver för Calgary i NHL-ishockeyn.

Det känns som att jag har många fler nivåer att nå, säger svensken.

Annons

Annons

Jacob Markström, 30.
Jacob Markström, 30.

Jacob Markström kan se fram emot en årslön på sex miljoner dollar, motsvarande närmare 53 miljoner kronor, de kommande sex åren.

Det har varit en lång dag och många telefonsamtal, för att lyssna på en del lag. I slutet av dagen kände jag att Calgary passade mig bäst. Jag är superglad att vi fick igenom avtalet och inte alltför sent under natten, svensk tid, säger han i en videopresskonferens.

Jacob Markström, som befinner sig i Sverige, säger att han tror att Calgary har något stort på gång.

De ville verkligen ha mig. Och jag ville verkligen gå till ett ställe där de tror på mig. De gav mig ett fantastiskt kontrakt. Jag längtar efter att få gå ut (på isen) och spela för Flames, och bevisa för dem och alla andra att jag är en bra målvakt, och att jag bara kommer att bli bättre, säger han.

"Har mer att ge"

Vid en ålder av 30 år kan Markström knappast säga vara ung och lovande längre. Men den Brynässkolade målvakten känner att han fortfarande har mer att ge.

Det känns som att jag har många fler nivåer att nå och utveckla och jag längtar efter att få göra det i en Flames-tröja. Jag tror att vi har någonting stort på gång, säger han.

Brad Treliving, Calgarys general manager, är inte heller orolig och säger att livet inte tar slut vid 30.

Målvakter mognar olika. Jag tror att vi får honom i toppen på hans karriär, för att vara helt ärliga. Vi förväntar oss att han är en väldigt bra målvakt. Han håller sig i fantastisk form, säger han till ligans sajt.

Annons

Annons

Sällskap med kompis

Jacob Markström får i Calgary sällskap av en annan ex-brynäsare, Elias Lindholm, samt svenskarna Rasmus Andersson och Mikael Backlund.

Jag har hört mycket bra om killarna i omklädningsrummet. Lindholm kommer från samma stad (Gävle) som jag och jag växte upp med honom. Jag spelar vanligtvis mycket golf med honom om somrarna, säger han.

Markström har spelat i Vancouver sedan 2014. Han vill inte närmare kommentera vad som skedde bakom kulisserna i förhandlingarna med klubben, där parterna inte lyckades enas om förutsättningarna för en förlängning.

De har ett fantastiskt ungt lag där med fantastiska människor i (omklädnings)rummet och bra personal och jag har inget annat än bra saker att säga, säger han
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons