A-
A+

"Jag ringer inte de som blir uttagna"

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.
Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.
FotbollTT

Har förbundskapten Janne Andersson inte hört av sig?

Då kan du vara EM-klar.

Jag ringer inte de som bli uttagna, säger han.

Annons

Annons

På tisdagen presenterar Janne Andersson Sveriges trupp till fotbolls-EM i sommar. Förbundskaptenen kallar processen fram till uttagningen för "att dra ett streck någonstans".

Det är alltid några som hamnar utanför, säger han.
De allra flesta spelare som kommer med är ganska självklara. Sedan blir det alltid diskussioner om de spelare på slutet, de som ändå förmodligen inte kommer att spela. Där blir det alltid diskussion: varför är han med och inte han? Det har jag den största respekten för, jag resonerade lika innan jag blev förbundskapten.

"Då ringer jag alltid"

TT: Hur ger du det negativa beskedet till de som inte får åka med?

Om man har varit med samlingen innan men sedan inte kommer med, då ringer jag alltid innan det blir offentligt. Det kommer jag att göra nu också.
Sedan kommer jag kanske ringa några redan nu, som var med på den här samlingen, och prata med dem om att antingen kommer du med eller inte. Jag kommer inte ringa någon mer gång. De ska i alla fall ha en förvarning om vad som gäller.

Andersson säger att EM-uttagningen skiljer sig mot andra trupper. Då är det ofta landskamper veckan efter namnen släppts. Nu är det längre tid till matcherna, vilket gör att han måste ha en lista över spelare som kan komma att kallas in sent.

Det kan bli skador och man kan få vara med som någon form av reserv. Man får veta om att man kan vara aktuell om något händer.

Annons

Annons

De uttagna får vänta

Däremot kommer Janne Andersson inte att ringa runt till var och en, för att berätta hur de ligger till när det kommer till EM.

Jag kommer att ringa några stycken men jag ringer inte de som blir uttagna. De får veta det i samband med presskonferensen. Så har jag valt att göra från början, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!