A-
A+

Jägerfeld kan få Barnradions bokpris – igen

Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för 'Min storslagna död'. Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild.
Jenny Jägerfeld är nominerad till Barnradios bokpris för "Min storslagna död". Boken utgör andra delen i hennes Skärblackatriologi. Arkivbild.
LitteraturTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Fjolårets vinnare av Barnradions bokpris, Jenny Jägerfeld, har chans att få priset även i höst. Med hjälp av femte- och sjätteklassare på Rosengårdsskolan i Malmö har den tidigare läsambassadören Anne-Marie Körling och bibliotekarien Elisabet Niskikari nu utsett fem finalister till årets bokpris:

"Den riktiga solen" av Peimaneh Mollazehi, "Donny" av Thomas Halling, "Fula tjejer" av Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo och Sara Ohlsson, "Min storslagna död" av Jenny Jägerfeld samt "Nåt trassligt inuti" av Cina Friedner.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris och ges till en svensk barnbok för 9- till 12-åringar. Vinnaren utses av en barnjury som läser och diskuterar böckerna i Sveriges Radio P4 under det så kallade "läslovet" i höst. Prissumman är 30 000 kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss