-
+

Jakobsen med ny uråkning i Schladming

Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.
Kristoffer Jakobsen. Arkivbild.
AlpintTT

Säsongsbästa senast.

Men Kristoffer Jakobsen kunde inte följa upp det med en ny bra insats i Schladming.

Svensken grenslade redan i det första slalomåket.

Annons

Annons

Hela världscupvintern har Kristoffer Jakobsen visat att han har en enorm högstanivå i slalom. Men hittills har han inte fått till det fullt ut i två på varandra efterföljande åk.

I Schladming på tisdagen fick han inte ens till ett.

Jakobsen startade offensivt och låg bra till vid den andra mellantiden, bara 47 hundradelar från täten. Men kort därefter grenslade svensken och så var tävlingen i stället över. Det var Jakobsens femte uråkning den här världscupsäsongen, då han tidigare kört ur fyra storslalom och ett slalom.

26-åringen, som kommer vara Sveriges största hopp på herrsidan i stundande VM i Cortina d'Ampezzo, hade nog hellre sett ännu ett bra resultat inför världsmästerskapet. Senast i Flachau stod han för säsongsbästa när han blev åtta, och var då tredje snabbast av alla i det andra åket.

Nu får han i stället ta nya tag redan till helgen. Då är det dubbla slalomtävlingar när världscupen åker vidare till franska Chamonix.

Schladmings slalom vanns av österrikaren Marco Schwarz, som med ett fint andraåk åkte upp sig från sjätte plats till seger. På prispallen fick han sällskap av två fransmän, tvåan Clément Noël och Alexis Pinturault.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss