A-
A+

Jakobsens succé fortsätter – trea efter drama

Kristoffer Jakobsen under världscupen i slalom i Italien.
Kristoffer Jakobsen under världscupen i slalom i Italien.
AlpintTT

Kristoffer Jakobsen tog sin andra pallplats på raken efter att ha blivit trea i världscuptävlingarna i slalom i Madonna di Campiglio i Italien.

Han såg ut att gå miste om pallplatsen med en hundradel – men ledande fransmannen Clément Noël ramlade strax före målgång och diskades efter att ha missat den sista porten.

Annons

Annons

Jakobsen åkte in på en tredjeplats i första åket, 70 hundradelar bakom Clément Noël, som segrade i premiärtävlingarna i Val-d'Isère förra helgen där Jakobsen blev tvåa.

Till den näst snabbaste i första åket, norrmannen Sebastian Foss-Solevåg, hade svensken 17 hundradelar. Bakom Jakobsen var britten Dave Ryding fyra, tre hundradelar bakom.

Leder världscupen

I det andra åket tog franske Alexis Pinturault ledningen efter sitt andra åk – och därefter körde Dave Ryding ur. När det sedan var Jakobsens tur i backen var han snabb – men inte tillräckligt för att ta ledningen. Han var en ynka hundradel långsammare än Pinturault.

Foss-Solevåg, som åkte direkt efter, tog däremot ledningen efter att ha kört tio hundradelar snabbare än fransmannen – och då återstod bara Noël.

Fransmannen verkade gå i mål med en monstermarginal om en sekund, vilket hade inneburit en fjärdeplats för Jakobsen, men ramlade precis före den sista porten inför målgången och diskades. Därför segrade Foss-Solevåg och Jakobsen blev trea, bakom Pinturault.

Efter två tävlingar delar nu Jakobsen och Foss-Solevåg ledningen i totala slalomvärldscupen.

Annons

Annons

Första pallplatsen i premiären

Jakobsens andraplats i Frankrike den 12 december var hans första individuella pallplats i världscupen. Då blev han sjunde i förstaåket men slog till med ett superåk i andra och blev tvåa.

Den stora målsättningen i år, ett mål som jag egentligen inte vågat sätta upp tidigare, har varit att ta en pallplats, så att checka av det målet på första tävlingen på säsongen känns helt otroligt, sade han till TT då.
Ribban höjs ju väldigt fort. Så fort man har presterat bättre så vill man vara där igen. Nu har jag känt smaken av podiet, och här vill jag vara fler gånger.

27-åringen är även uttagen till OS i Peking, som inleds den 4 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.