A-
A+

Jamie Spears vill avsluta förmyndarskapet nu

Britney Spears pappa vill omedelbart avsäga sig förmyndarskapet. Arkivbild.
Britney Spears pappa vill omedelbart avsäga sig förmyndarskapet. Arkivbild.
MusikTT

Britney Spears pappa har krävt att det förmyndarskap som dottern lever under omedelbart ska avslutas, det skriver The Guardian.

Annons

Annons

Enligt domstolsdokument har Jamie Spears advokat slagit fast att "Britneys senaste vittnesmål och krav på att återfå kontrollen över sin egendom har gjort det tydligt att ett fortsatt förmyndarskap strider mot hennes vilja".

Jamie Spears har varit Britney Spears förmyndare i över 13 år, fram till 2019. Sedan dess har han delat kontrollen över dotterns tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

I ett känslofyllt tal i en domstol i Los Angeles i juni bad Britney Spears om att förmyndarskapet ska avslutas så att hon kan få sitt liv tillbaka.

Jag känner inte att jag kan leva fullt ut, sade hon och berättade bland annat att hon dagligen gråter, att hon har tvingats att arbeta mot sin vilja, att hon behandlats med läkemedlet litium mot sin vilja samt att hon hindrats från att ta ut sin spiral och därmed även från att skaffa barn med sin pojkvän.

Jamie Spears sade i augusti, via sin advokat, att han motvilligt kunde gå med på att avsäga sig förmyndarskapet. Nu menar Jamie Spears nuvarande advokat att pappan "inte har något intresse av att förmyndarskapet ska fortsätta".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.