A-
A+

Jannes irritation: "Besviken på all maskning"

Förbundskapten Janne Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson.
FotbollAten, TT:s utsände

Rösten höll knappt, men Janne Andersson tog sats på presskonferensen efter förlusten i Aten

Mest arg var han på ryske domaren Sergej Karasev.

Vi har inget att skylla på, men om man maskar ska det läggas till tid i min värld. Punkt slut, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Efter tre raka segrar gick Sverige på sin första VM-kvalsmäll. Grekland vann matchen med 2–1 efter en blek svensk insats.

Janne Andersson vrålade så rösten försvann, men fick tillbaka den lagom till att den tunga förlusten skulle summeras.

Vi var inte tillräckligt tydliga i vårt försvarsspel och de hittar spelvändningar på oss. Matchen glider i väg. Vi får inte tag i dem. Totalt sett är det en frustrationsmatch. Vi får det inte riktigt att stämma. Vissa spelare har inte sin bästa dag, laget inte sin bästa och då vinner man inga sådana här matcher.

"Måste träffa högre"

Alla spelare känner att vi inte kommer upp i topp. Vi måste träffa högre i prestationen än vi gör.
Om man tror att vi ska spela ut Grekland efter att vi slagit Spanien tror man fel. Det var inget fel på inställningen, ingen som sprang och lullade, men vi var inte tillräckligt bra som lag och vi var inte tillräckligt "synkade".

Grekerna, som hade tre raka kryss i kvalet, utnyttjade varje möjlighet att fördriva tiden i slutminuterna, något som Janne Andersson inte uppskattade.

Nu ska vi göra allt bättre. Det är jag noga med att påpeka, men visst är det dåligt. VAR-kollen tog 4,5 minuter, en spelare låg två minuter i straffområdet i väntan på bårbilen, tog två minuter att slå hörnan i slutet ...

Annons

Annons

Ska inte tjäna på maskning

Grekland spelade på det sättet i dag, maskade, dödade tid. Vi vet att det är så. Men de ska inte tjäna på det att man inte lägger till tillräckligt med tid.

Gruppkonkurrenten Spanien besegrade samtidigt Kosovo med 2–0 och toppar VM-kvalgrupp B på 13 poäng efter sex matcher. Fyra poäng före Sverige som dock spelat två matcher färre.

Vi har fortfarande saken i egna händer utifrån det perspektivet. Vi får titta på vad vi kan göra bättre. Det är inte jättedåligt men inte tillräckligt bra, säger Andersson.
I dag fick vi inte ut max. Men vi kommer att repa oss efter det här till nästa samling om fyra veckor.

Greklands förbundskapten John van't Schip höll delvis med Andersson i hans kritik mot att tilläggstiden inte blev längre.

Varför får du fråga domaren. Det (maskning) är en del av spelet. Vi behövde ett resultat och gjorde allt för att få det. Hade vi förlorat hade jag förmodligen sagt detsamma.
Mina spelare visade en väldigt "fighting spirit" och förtjänade att vinna. Sveriges styrka är att alla spelar för laget, kämpar för laget. Det sade jag till mina spelare. Jag tycker att vi gjorde det i dag, spelade som Sverige.
Och jag tycker att vi vann välförtjänt, säger nederländaren.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!