Janogy går till Hammarby

Madelen Janogy, med bollen, är klar för spel i Hammarby. Arkivbild.
Madelen Janogy, med bollen, är klar för spel i Hammarby. Arkivbild.
FotbollTT

Landslagsanfallaren Madelen Janogy lämnar Piteå för att spela i Hammarby, som går upp i damallsvenskan igen till nästa säsong.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Vi är så klart oerhört stolta och glada över att en så meriterad spelare tror på vårt projekt", säger sportchefen Johan Lager till klubbens webbplats.

"Madelens erfarenheter och kvalité kommer att bidra till truppen, både på träning och i match. Vi som klubb vill hjälpa henne att bli ännu bättre och se till att hon trivs i Hammarby."

Janogy har skrivit på för två år.

25-åringen fick sitt stora genombrott när hon bidrog till Piteås SM-guld 2018. Hon kom med i landslaget och var med och tog VM-brons 2019. Hon inledde 2020 i Wolfsburg, men tog sedan en timeout från fotbollen i några månader och återvände sedan till Piteå i höstas.

Nu flyttar hon söderut igen, till Stockholm.

"Det här känns som en väldigt proffsig klubb med höga ambitioner, så det ska bli jättekul att få vara med på den här resan. Det är också en klubb med stor supporterkultur och jag älskar att spela inför publik. Jag är superladdad på det här och vad vi kan åstadkomma tillsammans", säger hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons