A-
A+

Järnkrok matchvinnare – avgjorde mot Dallas

Nashvillespelarna Filip Forsberg och Calle Järnkrok firar segern över Dallas.
Nashvillespelarna Filip Forsberg och Calle Järnkrok firar segern över Dallas.
IshockeyTT

Nashvilles Calle Järnkrok blev hjälte när han satte den avgörande straffen mot Dallas i natt. Lagkamraten Filip Forsberg var en annan av matchens stjärnor.

Annons

Annons

Nashville har varit ute på sin längsta bortaturné i klubbens historia – åtta matcher – och det blev en skön avslutning när turnén i natt avslutades borta mot Dallas.

Två gånger hamnade Nashville i underläge, men lyckades ta sig tillbaka. Tio minuter in i den första halvleken hade Dallas skaffat sig ett 2–0-överläge, när Mattias Ekholm sköt ett långskott i powerplay. Pucken tog i Ryan Johansens klubba, innan den hamnade i kassen.

Dallas John Klingberg var sedan med och spelade fram till Texaslagets 3–1-mål i mitten av den andra halvleken, innan Nashvilles Filip Forsberg klev fram. Forsberg höll sig framme framför mål och kunde peta in 3–2 med ett par minuter kvar av perioden. Det var 26-åringens 11:e mål för säsongen och Forsberg utsågs till en av matchens stjärnor av nhl.com.

Med dryga fem minuter kvar av matchen kvitterade lagkamraten Eeli Tolvanen – och matchen gick till en mållös förlängning.

I straffläggningen radade målvakterna upp räddningar. Både Filip Forsberg och John Klingberg missade sina straffar, men i den femte omgången lyckades Calle Järnkrok finta förbi Anton Chudobin i Dallas-målet, och slutresultatet skrev 4–3 till Nashville, som har vunnit tre av sina senaste fyra matcher.

Dallas å sin sida har förlorat tre av sina senaste fyra matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!